Regler vedrørende vanedannende medicin:
Sundhedsstyrelsen har udgivet en ny vejledning angående sove-, angstdæmpende og stærk smertestillende medicin (fx. Benzodiazepiner, Tramadol, Morfin, Oxycodon).

Sundhedsstyrelsen har besluttet, at vanedannende medicin kun kan udskrives ved konsultation med lægen. Der udskrives recept til et begrænset tidsrum.

Behandling med pågældende midler kan føre til manglende mulighed for udstedelse, forlængelse af kørekortet eller lægeligt kørselsforbud.

Sundhedsstyrelsen anbefaler brug af sovemedicin i højest 1-2 uger og angstdæmpende medicin i højest 4 uger. Medicinen virker kun i denne tid, herefter er det bivirkningerne som dominerer. Der er øget risiko for at komme til skade i trafikken, faldulykker, nedsat koncentration og hukommelse.

Et pludseligt stop af vanedannende medicin medfører risiko for abstinenser, – tal derfor med lægen for at få lagt en plan for nedtrapning.

Sundhedsstyrelsen har lavet en pjece til patienter og pårørende, den kan læses på nedenstående link:
Patientfolder

Cannabisolie:
Der er endnu ingen videnskabelige beviser for, at cannabisolie er virksomt, derimod er behandlingen behæftet med mulige bivirkninger. Derfor udskrives cannabisolie som udgangspunkt ikke i klinikken.